Vabilo na septembrski sestanek AD Orion

Spoštovani,

vabimo vas na sestanek Astronomskega društva Orion, ki bo v sredo 22. septembra 2021 ob 18. uri v videokonferenčnem sisetmu Jitsi. Navodila za njegovo uporabo in za sodelovanje na sestanku so navedena spodaj.

Dnevni red:

1. Borivoj Breže: Predstavitev knjige Katie Mack »Konec vsega«

Na začetku letošnjega poletja je v slovenskem prevodu izšla knjiga astrofizičarke Katie Mack z naslovom Konec vsega. Avtorica v knjigi z astrofizikalnega in kozmološkega vidika predstavi po njenem možne scenarije konca vesolja: veliki stisk, toplotno smrt, veliki raztrg in razpad vakuuma. Knjiga je bila po izboru časopisov New Scientists, BBC Focus, Independent, Washington Post, Observer in Economist razglašena za poljudnoznanstveno knjigo leta.

2. Načrt dela AD Orion do konca leta 2021

3. Razno

Sestanek bo potekal preko videokonferenčnega sistema Jitsi v sobi adorion od 17.55 dalje. Dostop je mogoč v spletnem brskalniku (priporočamo Chrome) na spletnem naslovu https://meet.jit.si/ ali preko aplikacije za mobilne naprave. Predavanje se ne bo snemalo.

  • Dostop iz spletnega brskalnika (priporočamo Chrome)

V brskalnik vpišemo spletni naslov https://meet.jit.si/adorion . Če vas brskalnik vpraša za dovoljenje za uporabo kamere ali mikrofona, kliknemo Dovoli (Allow). Zaradi lažje prepoznavnosti pišemo s svoje ime in priimek. Prijavimo se s klikom na Join meeting.

  • Dostop iz aplikacije za mobilne naprave

Na mobilno napravo namestimo  aplikacijo Jitsi Meet (Apple Store: https://apps.apple.com/us/app/jitsi-meet/id1165103905, Google Play https://play.google.com/store/apps/details?id=org.jitsi.meet). Aplikacijo odpremo in v meniju poiščemo zavihek Nastavitve, kjer vpišemo svoje ime in priimek. vpišemo ime sobe adorion in tapnemo Pridruži se. Če nas naprava vpraša za dovoljenje za uporabo mikrofona in kamere, ji dovolimo.

Prosimo, da upoštevate naslednje:

– prijava v sobo adorion bo možna od 17.55 ure dalje,

– vpišete se z izklopljenim mikrofonom in kamero,

– čas za diskusijo bo po končani predstavitvi.

Prijazno vabljeni!

Igor Žiberna

Ta vnos je bil objavljen v Nekategorizirano. Zaznamek za trajno povezavo.