Opazovanje Perzeidov

Spoštovani

Tudi letos bomo v primeru jasnega vremena v Astronomskem društvu Orion izvedli tradicionalno opazovanje meteorskega roja Perzeidov. Letos bo opazovanje še posebej zanimivo, saj le-tega ne bo motila Luna. Opazovanje bomo izvedli na Šmartnem na Pohorju v noči z 12. na 13. avgust (noč z nedelje na ponedeljek). Zaenkrat imamo dovoljenje za opazovanje na travniku, kjer sicer poteka Messierjev plus maraton: ko se v Šmartno na Pohorju pripeljete iz Slovenske Bistrice, peljete mimo gasilskega doma (na levi) in šole (na desni strani ceste) še približno 300 m naprej proti zahodu. Travnik je ograjen z žico in se nahaja levo (južno) od ceste. Vljudno prosim obiskovalce, da svoja vozila parkirajo na bankini ceste. Sam bom v primeru jasnega vremena na opazovalnem prostoru okoli 21. ure

Predlagam, da s seboj vzamete topla oblačila, ležalno podlogo/spalno vrečo in morebitno ostalo astronomsko opremo. Pridružite se nam!

Lep pozdrav,

Ta vnos je bil objavljen v Javna opazovanja. Zaznamek za trajno povezavo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja