Vabilo na aprilski sestanek


Spoštovani,

vabimo vas na sestanek Astronomskega društva Orion, ki bo v petek, 17. aprila 2015 ob 18. uri v učilnici 1D6 v novem traktu II. gimnazije Maribor (Trg Miloša Zidanška 1, vstop skozi novi prizidek šole z Žitne ulice, nato desno po stopnicah v 1. nadstropje).

Dnevni red:

1.Météo de l’espace:Emergence d’une nouvelle science (Vesoljska meteorologija: ustvarjanje nove znanosti)

Sonca kot najbližja zvezda je najpomembnejši vir energije na našem planetu. Procesi in pojavi na Soncu so zanimivi tudi z vidika astronomskih opazovanj. Občasno pa se lahko zgodi, da močna aktivnost na Soncu tudi neugodno vpliva na človekovo aktivnost, saj povzroča motnje v navigaciji, komunikacijah in oskrbi z električno energijo. V francoski dokumentarno oddaji si bomo ogledali vzroke za tovrstne aktivnosti na Soncu in posledice, ki jih utegnemo čutiti na Zemlji. Dokumentarna oddaja je dolga 52 minut in je sinhronizirana.

2. Dnevi astronomije 2015

3. Sodelovanje AD Orion na javnem opazovanje Lune, Jupitra in Saturna v Čakovcu v aprilu 2015

4. Sodelovanje AD Orion na Tednu vseživljenjskega učenja v maju 2015

4. Razno

Člane AD Orion hkrati pozivam k plačilu članarine za leto 2015. Članarina za zaposlene znaša 20 EUR, za učence, dijake, študente, upokojence in nezaposlene pa 10 EUR. Številka transakcijskega računa društva je 04515-0000288307. Vljudno prosimo, da članarino poravnate najkasneje do 1. julija.

Vljudno vabljeni

                                                           Prijazen pozdrav,

                                                                Igor Žiberna

Ta vnos je bil objavljen v Sestanki. Zaznamek za trajno povezavo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja