Marčevski sestanek AD Orion

 

 Spoštovani,
 
vabimo vas na sestanek Astronomskega društva Orion, ki bo v petek, 16. marca 2012 ob 18. uri v učilnici 1D6 v novem traktu II. gimnazije Maribor (Trg Miloša Zidanška 1, vstop skozi novi prizidek šole z Žitne ulice, nato desno po stopnicah v 1. nadstropje).
 
Dnevni red:
1. Dokumentarni film: The Universe: Magnetic Storm  (Vesolje: Magnetni vihar)
V dokumentarnem filmu The Universe: Magnetic Storm si bomo ogledali nastanek magnetnih viharjev, ki vodijo do nastanka enega najlepših pojavov na nebu – polarnega sija. Profesorji in drugi strokovnjaki iz Massachussets Institute of Technology (MIT), Observatorija Griffith in od drugod nam bodo spregovorili o nastanku Zemljinega in Sončevega magnetnega polja, nastanku izbruhov koronalne mase in posledicah le-teh na Zemlji in na drugih planetih našega Osončja. Beseda bo tekla tudi o vesoljskem vremenu in o spremljanju le-tega. Dokumentarni film je slovensko podnaslovljen in traja 41 minut.
2. Nova spletna stran AD Orion
V intenzivnem nastajanju je nova društvena spletna stran, ki je trenutno dosegljiva na spletnem naslovu www.orion-drustvo.si/joomla/. Stran še ni dokončna, saj še manjka tekst na nekaterih straneh, potrebni so še nekateri kozmetični popravki. Člane prosim, da si vzamete nekaj minutk časa, pregledate novo stran in komentarje predstavite na sestanku ali pa jih pošljite na moj naslov mitja.govedic afna yahoo.com.

 3. Razno
 
Vse člane, ki še niste poravnali članarine, pozivam, da to storite. Letna članarina za zaposlene znaša 20 €, za dijake, študente, brezposelne in upokojence pa 10 €. Številka transakcijskega računa je SI56 04515-0000288307 (koda namena: OTHR – Drugi namen plačila,  referenca: SI99). Vljudno naprošamo, da članarino poravnate do 1. 7. 2012.
Vljudno vabljeni
 
                                                           Prijazen pozdrav,
                                                                Mitja Govedič
Ta vnos je bil objavljen v Sestanki. Zaznamek za trajno povezavo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja